Άριστη ποιότητα, μοναδική γεύση!

εσείς τα γνωρίζετε?

Ο Μακρύγιαλος Πιερίας, είναι η μεγαλύτερη μυδοπαραγωγός περιοχή της Ελλάδας, διοχετεύοντας μύδια άριστης ποιότητας όχι μόνο σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε πολλές χώρες του εξωτερικού.

 

Η εξαιρετική ποιότητα του μυδιού που παράγεται στην Πιερία οφείλεται στο ότι οι μονάδες βρίσκονται κοντά σε εκβολές ποταμών, υπάρχουν ρεύματα και πλαγκτόν στη θάλασσα, που τρέφει τα μύδια, στη συγκεκριμένη μέση ετήσια θερμοκρασία των νερών της περιοχής, καθώς και στη μέση αλατότητα.

 

Τα Μύδια Πιερίας μπορείτε να τα δοκιμάσετε σε ουζερί και ψαροταβέρνες σε όλη την περιοχή.

midia-pierias
Στην ετήσια γιορτή "ΜΥΔΟΧΑΡΑ" που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι στην περιοχή μπορείτε να τα απολαύσετε αχνιστά και να τα συνοδεύσετε με ντόπιο τσίπουρο και πολύ χορό! Στο παραδοσιακό Ουζερί "Ο Τάσος" στην Λεπτοκαρυά μπορείτε να απολαύσετε μύδια τόσο αχνιστά όσο σε διάφορες παρασκευές!